När Kim Kardashian och det mentala kolliderar

Veckans gäst är en alldeles speciell sådan.
Hon är lika vacker på insidan som på utsidan och väldigt klok med ett gigantiskt hjärta där alla får plats.
Och jag är inte alls partisk…
Inte alls…

Välkommen Stephanie Bonelli!

13227712_10208551552599129_3652068205668181713_o Mina damer och herrar!
Mitt namn är Stephanie Bonelli, 24 år, jobbar som frisör sedan ca 4 år tillbaka, dotter till the one and only Åsa Bonelli som driver denna blogg.

Jaha! Då var det min tur att gästblogga här hos min underbara mamma. Väldigt kul men också lite småklurigt att komma på nåt bra och vettigt att skriva om.

Efter många funderingar (och lite tips från min kära mor hehe) så har jag i alla fall valt att skriva om ett stort och aktuellt ämne i dagens samhälle; träning, kost och hälsa.

Jag har mer eller mindre varit aktiv hela mitt liv. Dansat olika typer av dans när jag var yngre, spelat fotboll i många år och därefter, till och från, tränat på gym och löpt rätt så mycket. Men trots att jag har varit aktiv och rört på mig relativt mycket under min uppväxt så har jag alltid varit den där ”mulliga” tjejen. Den där ”mulliga” tjejen som är så snäll. Den där ”mulliga” tjejen som alla tycker om. Den där ”mulliga” tjejen som var lite av en plugghäst.

Hatar ordet ”mullig”.

Min pappas sida av släkten är från Italien vilket innebär att mat är en stor del av vår kultur. Jag älskar mat! Och jag har tack och lov aldrig haft problem med varken mat eller att äta. Men det är dock ett stort problem som man ser hos många unga tjejer och killar idag.
Man ska räkna kalorier.
Man ska träna som alla ”fitness-människor” gör som man ser på Instagram.
Man ska svanka med ryggen tills den nästan går av för att få till den där perfekta träningsselfien.

Jag ska inte ljuga – jag står också där på gymmet och gör det ibland tills någon kommer in i omklädningsrummet och ”kommer på en” och då inser jag hur idiotisk jag måste se ut. Det har liksom blivit en mani. Unga tjejer och killar som sätter sådan hög press på sig själva för att se ut på ett visst sätt. Se ut som alla ”Instagram-kändisar”. Strävan efter deras glamourösa liv och deras perfekta kroppar. Bilder som dessa ”Instagram-kändisar” lägger upp på sociala medier kan jag lova är det PERFEKTA fotot av 500 bilder som blev tagna innan. Det PERFEKTA fotot med det PERFEKTA ljuset, den PERFEKTA vinkeln och med den PERFEKTA posen.

Här ger jag ett PERFEKT exempel för att visa hur mycket ljus, pose och vinkel gör:
image1image2
Dessa bilder är tagna med ca 10 sekunders mellanrum.

Jag har haft en hel del problem med att acceptera min kropp och lära mig att tycka om mig för mig.
Och jag vet – det är sjuhelsikes jävla jobbigt.
Men jag har äntligen kommit till den punkten i mitt liv då jag tränar för att jag ska må bra, för att jag tycker det är roligt och för att jag vet att min kropp mår bra av det. Och det är inte VÄRLDENS UNDERGÅNG om jag faktiskt inte orkar eller inte har någon lust att gå till gymmet någon gång ibland. Och det är inte VÄRLDENS UNDERGÅNG om jag smäller i mig en Marabou Chokladkaka (helst apelsinkrokant) någon gång ibland. Det handlar om att hitta en balans och känna sig trygg i sig själv.

Jag skulle ljuga om jag skrev att jag alltid känner mig nöjd, för det gör jag inte. Vissa dagar känner jag mig som en strandad valross. Man har bra och dåliga dagar. Och så är det.
Men tjejer och killar!
Meningen med livet är inte att leva efter en mall som säger hur mycket köttfärs du får lägga på din tallrik (som ABSOLUT inte får innehålla mer än 10% fett!!!!!) eller som säger hur många kalorier du ska bränna på crosstrainern. Det finns så mycket andra trevligare saker att lägga ner sin energi på än att tänka på hur mycket du får äta och hur länge du måste träna för att träna bort det du har ätit. Likt allt annat här i världen kan man missbruka träning också.

Träna och ät för att din kropp ska må bra, inte för att Kim Kardashian har skrivit att hon precis tappat 10 kilo för att hon sprang 1 mil om dagen och endast åt ingefära och grönkål i två veckor.

You are all awesome!
Tack för mig, hare hej! ✌?️

Stephanie Bonelli

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Det här inlägget postades i Blogga hos Bonelli. Bokmärk permalänken.
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 810 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 810 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

3 kommentarer till När Kim Kardashian och det mentala kolliderar

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Maria Hernborg skriver:

  Skönt och avdramatiserat, fick en tant att känna att man kanske är ok ändå…;)
  Tack för inspirerande ord!
  Kärlek till dig!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Svara
 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Hanna-Maija Bergman skriver:

  Så klokt och så rätt!
  Heja tjejen❤️

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Svara
 3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Helene skriver:

  Världens bästa Steffie ❤️?❤️?

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Svara
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918

Kommentera Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *