40 miljoner kronor

I morse när jag åkte till jobbet lyssnade jag på P4.
Där diskuterades det pengar. Närmare bestämt 40 miljoner kronor.
Det är precis så mycket som ska fördelas inom Stockholms kommun och frågan var:
”Om du hade tillgång den summan, hur skulle DU fördela den? Var nu inte så jäkla politiskt korrekt utan sväva ut fullständigt.”
Nu hörde jag inte om de menade att pengarna kunde spenderas personligt eller om man skulle ta på sig rollen som politiker för en dag, men vi leker med tanken att de ska ges till kommunen där du bor.

Vad skulle jag göra?
Utan att specificera de olika summorna har jag gjort en lista. Tyvärr skulle inte 40 miljoner räcka långt, men det är ändå rätt kul att fantisera. Överst får mest pengar och längst ner får minst:

  1. Ungdomsverksamhet. Det vill säga: fritidsgårdar ska öppnas och aktiviteter för ungdomar anordnas. Idag finns det på tok för få ställen att gå till på fritiden vilket bidrar till gängbildningar och att man istället ”hänger” på stan och hittar på bus. Ge dem meningsfyllda uppgifter och uppmuntra till intressen som redan finns. Satsas det pengar på den åldersgrupp som i framtiden ska styra vårt land vinner vi alla på det.
  2. Höj lönerna för människor med yrken inom den offentliga sektorn såsom lärare, barnskötare, förskollärare, fritidspedagoger, sjukvårdspersonal, poliser och brandmän. Dessa eldsjälar ska ha en lön som  matchar det fantastiska jobb de utför, dag ut och dag in.
  3. Äldrevården. Ge våra gamlingar ett värdigt slut där personalen inte är helt sönderstressade att de inte har tid att sitta ner för en femminuters pratstund.
  4. Satsa på kultur. Teaterverksamhet och självklart det som ligger mig varmt om hjärtat – böcker. Se till att biblioteken bevaras.
  5. Sedan kanske man kan ha lite kul också. Bygg parker där det finns saker som tilltalar många åldersgrupper och där familjer kan hänga tillsammans. Endast fantasin sätter gränser.

Som sagt – 40 miljoner skulle inte räcka ner till sista punkten men de skulle definitivt vara en bra bit på vägen.

Vad skulle du göra?

 

Det här inlägget postades i Lite av varje. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *