Premiär!

Välkommen till min bloggsoffa!

  

 Idag inleds vad som kom till att bli ett årslångt projekt och som jag döpt till

”Blogga hos Bonelli”.  

Det går till på det sättet att klockan tolv varje fredag släpps ett avsnitt där en inbjuden bloggare berättar en historia, anekdot, en händelse – tragisk eller rolig, om ett intresse eller vad den brinner för. Kort sagt – det kan i princip bli vad som helst. Bortsett från några grundregler står det fritt för bloggaren att helt och hållet själv bestämma vad den vill dela med sig av. 

På frågan om vad som gör en lyckad fest svarar Micael Bindefeld att det är gästerna som gör festen. Så tänker jag med det här. Varje vecka har vi en liten bloggfest för oavsett vem det är så finns det alltid en historia att berätta. Liten som stor. Och jag kan lova dig att deltagarlistan är minst sagt brokig och första gästen som intar ”soffan” är den 13/11.  

Vad sägs om bland annat åklagare, flygvärdinna, journalist, författare, beteendevetare, konstnär, småbarnsförälder, ungdomar, unga vuxna, juridikstuderande, förskollärare, lärare, psykolog, hälsocoach, träningsälskare, sångartist, ståupkomiker och poet?

Nej, precis! Det här vill du inte missa!

Och det leder mig direkt in på det jag vill prata om.
Vikten av att läsa och framför allt skriva. 
”Läsa är väl okej”, säger du nu, ” men skriva kan jag inte.”
Johoda, det kan du visst. Jag menar naturligtvis inte att var och varannan ska ge sig i kast med att skriva en bok. Nej – jag menar att skriva ner småsaker som kan vara roligt för dina barn eller barnbarn att läsa längre fram. En rolig kommentar som barnen sa när de var små eller något de gjorde som var karaktäristiskt för just dem. Eller en oförglömlig händelse du varit med om tillsammans med din partner eller ett vackert citat du läst någonstans. Det pågår ju superbra kampanjer för att främja läsandet, men jag tycker skrivandet är minst lika viktigt. Som till exempel när du ska formulera ett brev till en myndighet eller kanske till och med vill skicka in en insändare till en tidning där du uttrycker en frustration över ett ämne. 

 Jag läste idag att Sverige ligger etta på listan över länder som behärskar det engelska språket.
Toppen!
Låt oss också bli bäst på att behärska vårt modersmål och uppmuntra och upplysa de nya generationerna om vikten av att kunna uttrycka sig i skrift.

Till skillnad mot en del andra länder så är skriva en rättighet vi inte behöver kämpa för. Vad sägs om att vi utnyttjar den till fullo?  

Det här inlägget postades i Blogga hos Bonelli. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *