En mental ögonblicksbild

För två veckor sedan hade jag äran att få välkomna ett gäng författare till mitt hem. Syftet var att för en gångs skull få sitta och jobba i sällskap av andra. Det är ju nämligen ett ganska ensamt yrke man har valt.
Självklart måste du som författare ha en förkärlek till  ensamheten,  men ibland är det skönt och inspirerande att befinna sig i ett rum där det sitter likasinnade och det enda ljudet som hörs är knattret från tangenterna. Om inte annat är det oerhört praktiskt att ha någon att rådfråga om man av någon anledning skulle köra fast i en formulering eller ett tankemönster.

Många av dem som var hemma hos mig befann  i vad som kallas för redigeringsstadiet. Det betyder att råtexten är klar och nu går den in i bearbetsfasen. Det ska strykas och skrivas om för att vässa till manuset. Dialogerna kanske ska få mer attityd eller lättas upp och karaktärer ska fördjupas eller tonas ner. Många som håller på med redigering trycker ut sina manus för att läsa det på papper vilket brukar belönas med att man plötsligt ser på texten med helt andra ögon. Så gör även jag.

Så det betydde att det låg pappershögar fyllda av klotter och överstrykningar vid författarnas arbetsplatser. På vägen bort mot diskbänken stannade jag till och betraktade det hela. Och då slogs jag av hur häftigt allt var. Här var vi sju författare som befann sig på nästan samma plats i karriären. Tre debutanter – inklusive jag, två som redan kommit ut med sin första bok och två som gett ut två. Men på det stora hela låg vi ungefär på samma nivå. Och det fick mig att tänka på hur coolt det är att vi får följa med på varandras resor. Och var kommer vi att befinna oss om fem år?

Alla som var här har en spännande tid framför sig och jag är så glad över att jag sitter på samma tåg som dessa talangfulla människor!

Här är de som var hos mig:
Josephine Almanakis Sirander, Eva Ludvigsen, Ida Axelsson, Ewa Åkerlind, Jenny Jakobsson och Eva Jansson.

Det här inlägget postades i Skrivande. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *