Gnäääääägg

Jaha. Då har man upptäckt hästkött i nationalsymbolen IKEA’s köttbullar också.
Shocker.
Visst förstår jag att folk blir upprörda över det faktum att producenterna inte är ärliga med vad som finns i färdigmaten, men ärligt …
Många klagar över att maten är dyr vilket sätter press på producenterna att ta fram det billigaste möjligaste. Ripple effect.
Att slinga och klippa sig för tusentals kronor går bra, men att lägga pengarna på  hälsosam mat är tydligen ett big no no.
Jag fattar inte.
Och så denna lathet. Latheten att laga maten själv istället för att slänga in en färdig produkt i micron. Har inte folk en halvtimme över? Spelar det någon roll om maten står på bordet halv sex eller sex?
Jo, jag vet. De finns de som jobbar häcken av sig och som kommer hem med hungergriniga barn. Då måste maten fram. Pronto. Men en spagetti med köttfärssås tar faktiskt inte mer än tjugo minuter att göra. Ge barnet något att tugga på så länge. Morot, yoghurt. What ever.
Eller varför inte förbereda basen för kommande middag redan dagen före?
Planering, mina vänner. Planering.
Gör matlista och veckohandla. På det sättet slinker inget onödigt ner och kostnaden hålls nere.
Jaså? Låter jag präktig?
Det må hända. Men det här har alltid funkat för mig.

Jag har i princip, under barnens uppväxtår, kunnat räknats som ensamstående på grund av att maken jobbat sexton timmar om dygnet. Orsaken till varför jag införde det här systemet är för att jag HATAR att handla och behövde då bara pinas en gång i veckan. Bonusen har då varit ett relativt lågt matkonto.
Och nej – vad du än tror – bara för att vi äger en mataffär så har vi varken rabatt eller kan plocka ut mat som vi vill. Vi betalar som alla andra.

Så, sluta köp färdigt skit och laga själv.

 

Det här inlägget postades i Lite av varje. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *