I had a dream

För tre år sedan bestämde jag mig för att det var dags att sluta snacka och börja ta mig själv och mitt skrivande på allvar. Jag slutade mumla att jag skrev lite så på kul utan höjde på huvudet och sa istället att jag höll på att skriva en bok. Reaktionerna var positiva vilket stärkte mig ytterligare att sluta be om ursäkt för att jag skulle leva min dröm. Den drömmen att någon gång i framtiden få se min bok stå på hyllan i bokhandeln. Jag gav Jante en smäll på käften och kavlade upp ärmarna.

Ett år senare var boken klar och skickades in till förlag. Glädjen och förväntningen på att äntligen få bli utgiven grusades i takt med att refuseringarna började trilla in. Så vad gör man? Tänker att man inte har förmågan? Att man är värdelös? Att man borde hålla på med något annat?
Joda. Det gör man. Det vill säga jag.

Sedan fick det vara slut med självömkan och offerkoftan, som i ärlighetens namn stacks och kliade ganska rejält, åkte av.

En ny story formades i min hjärna och det kändes i hela kroppen att jag hade något bra på gång. Jag skrev och skrev och skrev. Och sex månader senare var råmanuset klart. Det var då det verkliga jobbet började. Jag strök och lade till och skickade sedan iväg det till mina testläsare. Omdömena som jag fick tillbaka var positiva, men alla var överens om att det fattades en del. På’t igen. Skrev ut, antecknade, förde in. Läste igen. Gjorde om. Tryckte ut. Lade till.
Så höll jag på. Om och om igen. I sex månader. Allt detta bara för att göra manuset bättre och för att förlagen skulle känna att de satt med en väl genomarbetad text framför sig.

Och igår kom kvittot.

20140524-151136-54696051.jpg
Ett förlag sa ja!
Känslan är obeskrivlig.
Inom ett år kommer BOKEN, som jag gjort, att finnas i bokhandeln med mitt namn på.
Åsa Bonelli.

Det är så många jag vill tacka, men det tänker jag inte göra här.
För som författare har jag möjligheten att lägga in en tacksida i min bok.

Det här inlägget postades i Lite av varje. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

9 kommentarer till I had a dream

 1. Ann skriver:

  Jag är så himla glad för din skull Åsa och jag ser fram emot att få köpa ett signerat exemplar :) Stort Grattis igen! Och SKÅL!!!
  Kram Ann

 2. Super-Carina skriver:

  Återigen – ett stort G R A T T I S ! För det är du värd! Kram

 3. Anneli skriver:

  Tjoho, du är så bra och värd alla framgångar! Jag ser väldigt mycket fram emot att läsa.
  Kramar! <3

 4. Linda Holgersson skriver:

  Jaaaaaaaaaaaaa! Underbara nyheter! Jag är så otroligt glad för din skull-du som aldrig gav upp! Tänk attjag kan säga ” Åsa Bonelli?!Henne var ju jag på skrivkurs med”! Kram o grattis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *