Nu jävlar

Då var min ”råsynopsis” klar. Alltså sammanfattningen av hela boken. I grova drag.
Det kommer garanterat att petas, pillas, läggas till och dras bort scener men i det stora hela är den klar.

Och det känns bra.
Och nervöst.
Den är skickad till en person och ska eventuellt skickas till två till för att jag ska få deras omdöme och tyckande.
Håller den måttet?
Är dramatikkurvan okej?
Vad saknas?
Vad är för mycket?
Är det för långa transportsträckor?
Är karaktärerna intressanta?
Är historien tillräckligt intressant?

Jösses. Nu när jag får alla frågeställningar mitt framför näsan blir jag ännu mer nervös. Kommer allt att mottas med en gäspning?
I min anteckningsbok skrev jag på framsidan det som kursdeltagarna och ledaren i London kom fram till efter att jag läst upp mina skrivövningar.
”Åsa, du skriver snackisar.”
Det, gott folk, var det bästa omdömet jag någonsin kunnat få. För det har liksom alltid varit mitt mål med mitt skrivande. Fråga mig inte varför. Det är bara så. Kanske för att jag själv älskar sådan historier.
Jag gottar mig i det som provocerar. Både på ett positivt och ett negativt sätt. Jag vill älska, hata, avsky, känna empati, bli ledsen eller what ever över karaktärer och historier. Det är det som läsandet handlar om. Jag är inte så mycket för söta historier där alla levde lyckliga i alla sina dagar. Jag vill bli berörd. På ett eller annat sätt. Det ska handla om vanliga människor i ovanliga situationer. Och det är det som min historia handlar om. Jag vill att den ska väcka frågeställningar.
Vad skulle jag göra om jag var i den situationen som hen befinner sig i?
Jag har en till story som någon sagt att den kan vara FÖR provocerande och att jag borde tänka mig för innan jag skriver den. Hm. Den kanske får komma senare. När jag är varmare i kläderna.

Nu blev ni allt nyfikna va?

Det här inlägget postades i Skrivande. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *