Juicedrottningen är här!

Hejsan!

På grund av omständigheter som jag inte kunde råda på så blev veckans avsnitt i ”Blogga hos Bonelli” ett dygn försenat. Men här är det.

Idag ska ni få träffa ytterligare en inspiratör och livsbejakare. Och det är så härligt att få träffa människor som trots stora svårigheter ändå finner glädje och motiverar andra. Hennes böcker är fokuserade på hälsa och där hittar du recept på de mest härliga juicer och smoothies.

Välkommen Marlene Gustawson!

12030264_10204452320737372_6421181585307490673_o

Hejsan Åsa! Vilken tur att du kånkat ut din fina blommiga bloggsoffa på altanen. Det som händer idag, vilket väder vi än har i detta land ska det baske mig ske under bar himmel så även min sköna bloggstund! Det är så fin sjöutsikt där jag sitter och jag ser två bikiniklädda tjejer som tänker ta ett tidigt morgondopp. En bukett med ljust rosa pioner står framför mig på ett litet skrangligt slitet trädgårdsbord. Jag har ett glas Rödklöverte i min hand och börjar känner jag mig redo för att ta fram block och penna och skriva ner mina morgontankar. Jag kryper upp i din soffa denna supertidiga midsommarafton!

Jag tittar alltid på kvinnors magar även just nu. Tjejerna som nu med viss tveksamhet är på väg att skrattande kasta sig i det förmodligen ännu väldigt svala vattnet. Dom har fina magar!

För några år sedan drogs ”rullgardinen” ner för mig och jag fick en mörk tid som kändes mer än kämpig. Det var besvärliga tumörer längst ned i ryggen som spökade, inte cancerogena men som förstörde stora delar av mitt tarmsystem. Det ledde till besvärliga operationer och den sista operationen gjorde att jag inte kan gå på toa som vanligt – jag har en annan utväg. Den sitter mitt på magen. Operationerna gjorde mig alltså stomiopererad på livstid, svanskotan blev avsågad, äggstockar och livmoder borttagna och delar av min bäckenbottens muskulatur också … men jag är fortfarande en kvinna som har massor av glädje varje dag och massor att vara tacksam över.

Jag minns tiden på Karolinska, den var solig varm nästan het. Jag svettades och hade ont och ville bara hem.

Om jag bara kommer härifrån ska jag aldrig göra något dumt som ska kunna påverka mig eller någon annan negativt…så tänkte jag då, gång på gång. Nu har tiden sprungit iväg och det dyker upp nya händelser i mitt och i mina vänners liv som att gör våra dagar är mörkare då och då men också helt rosaskimrande mellan varven. Jag påminns allt oftare om att livet är sååååå skirt och är tacksam för livets alla dagar.

Jag vill ropa på tjejerna som ännu inte doppat sig! Ni är så fina! Lyckost Er att ni har så fina magar. Jag har också bikini på mig men också också en påse mitt på magen. Jag har kommit en bit på väg… jag accepterar numera den förändring som jag ändå alltid ska leva med och varför inte försöka till och med att bli lite förtjust i magen och ge den alla förutsättningar för att den ska acceptera mig och det liv som jag lever.

Mobilen ringer, det finns någon som upptäckt att jag är en morgonpigg. En sommarglad väninna vill bara säga hej! Ännu en gång påminns jag av att värdesätta vänner och att vi ska göra allt vi kan för att vara rädda om vår hälsa.

Även om värmen inte riktigt landat här i soffan så sprider den sig i kroppen av samtalet och jag påminns vad viktigt det är “vattna där jag är”. Jag stänger av mobilen och tankarna ramlar tillbaka lite i tiden igen när jag blev stomiopererad. Det var nog då jag blev ännu lite skörare i både kropp och själ och att det var kanske då jag började lägga märke till att mitt liv ändå försöker välja vackra vägar som jag älskar och njuter av att gå på. Det var under den tiden som det gick upp för mig att ha riktiga vänner är som att ha god hälsa och jag vet hur det känns att förlora både vänner och hälsa. Påminn mig ofta om det!

 Min mage är alltså ingen skönhet som ni förstår, däremot är alla alla blommor så vackra och dom pryder våra dikeskanter och alla midsommarkransar idag. Allt det här gör att jag känner mig så där alldeles sorgfri när jag får sitta här i soffan med mina egna tankar den här supertidiga midsommarmorgon.

Min insida mår bättre än på länge medan utsidan visar mina repor i lacken. Som tur är det få tillfällen jag vill gå naken på stan och idag ska midsommarklänningen på.

Med den erfarenhet jag har som en vanlig kvinna mitt i livet så börjar nu knopp och kropp lyssna lite mer ödmjukt på varandra, äntligen!

Numera gör jag mina egna val av kost, träning, vänner, jobb och hur jag vill fylla min lediga tid. Förr gjorde jag ofta vad som förväntades av mig eller rättare sagt som jag trodde förväntades av mig. Jag kan se med en aning humor på den stomiopererade kvinna jag är och inse … vem bryr sig. Vi är alla olika och utsätts på olika sätt av livet. Godhet, skönhet, vänlighet, kärlek och ärlighet har inget bäst före datum och det har inte någon kropps eller klädkod heller!

13458770_10205941525286555_2740622816688399523_o Nu är det hög tid att förbereda inför midsommar!

Det är dags att kliva upp ur den bekväma bloggsoffan. Morgonpromenad, snälla ord i spegeln, baka kanelbullar och jordgubbstårta står på göra listan … men så ljuvligt! Ja jag vet att det är gröna juicer och smoothies som är mitt signum men midsommaren kräver dessa ljuvliga bakverk. En gång om året är det helt nödvändigt.

Nu äntligen är bikinitjejerna i vattnet och jag önskar badtjejerna och

Er Alla En Glad Fin Solig Midsommar!

Varma kramar, Marlene Gustawson

www.marlenshalsokoll.se

Läs gärna mina böcker om gröna juicer och smoothies. Dryckerna som givit mig ny grön livskraft!

 

 

 

 

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Det här inlägget postades i Blogga hos Bonelli. Bokmärk permalänken.
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 810 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 810 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

En kommentar till Juicedrottningen är här!

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Hanna-Maija Bergman skriver:

    Personligt. Starkt. Manar till eftertanke.
    Kram❤️

    Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Svara
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918

Kommentera Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *