Om att grotta runt

i gammal text. Och då menar jag verkligen GAMMAL. Text som skrev för cirka fyra år sedan. Det är svårt. Man är fast i gammalt tänk och det är svårt att bryta sig loss.
Samtidigt lever ju storyn fortfarande, på ett annat sätt.
Nytt sätt.
Och det GÅR verkligen inte att kasta skriven text.
Så hur gör man då?
Jag kan inte prata för någon annan än mig själv, men jag har med hjälp av coachen kommit fram till ett sätt som funkar något sånär.
Jag har den gamla texten framme och skjuter den helt enkelt framför mig när jag skriver om. På det sättet kommer jag ihåg känslan jag bar på då men skriver om den till det sättet jag skriver på nu. För jag skriver inte alls på samma sätt idag som jag gjorde då.
Nu har jag lärt mig hur man gör för att driva upp tempot, hur man tajtar till en text, (hrm, jo, jag erkänner. Det smyger sig fortfarande in en del floskler…) och att det behövs dödas en och annan darling emellanåt.

Texten förvandlas, känslorna förstärks och helt plötsligt har hela grundidén förändrats eftersom jag och min partner har upptäckt att det spår som manuset var inne på från början har varit helt fel.
Det är tvära kast och omflyttningar.
Work, work …
Men KUL!

Det här inlägget postades i Skrivande. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *