Om att lära sig från de som varit med förr

Ikväll var jag på Stinsenvillan i Sollentuna för att lyssna på Jenny Jakobsson när hon höll ett anförande om sitt författarskap för Skönlitterära Författarsällskapet Sthlm Nord.
Jag ska ju själv vara med i ett författarevent i maj och ville se och höra hur det går till när ett proffs äntrar scenen.
För det är exakt vad hon här! Ett proffs.

Förra året debuterade Jenny med sin roman ”I ditt kvarter händer saker du inte ser” som har fått ett mycket bra mottagande och en hel del uppmärksamhet. Och det är inte svårt att förstå varför, eftersom boken på ett mycket bra sätt beskriver och berör ett väldigt kontroversiellt ämne.
Kvinnor som slår män. Och ja – det är ett fenomen som faktiskt existerar. Ingen pratar om det, men det finns där. Inom fyra väggar och bakom stängda dörrar.

Jennys första upplaga sålde slut ganska snabbt och hon är nu inne på sin andra upplaga. Väldigt, väldigt glädjande eftersom jag vet hur hårt hon kämpar för att marknadsföra sin bok. Hon ringer, mailar och bokar signeringar till höger och vänster.
Hon är en inspiration och en fighter av hög rang!

Hennes föredrag höll på i fyrtiofem minuter och tiden verkligen sprang iväg. I slutet läste Eva Jansson två olika avsnitt ur boken vilket jag är övertygad om väckte fleras intresse och nyfikenhet för resten av boken.

Själv satt jag under hela tiden och tog anteckningar, för jag litar inte för en sekund på mitt dåliga minne att jag ska komma ihåg exakt vad det var hon pratat om. När jag nu tittar igenom det jag skrivit känner jag mig mycket tryggare inför mitt eget föredrag.

Kvällen var lyckad och Jenny var nöjd med sin insats när timmen var över och belönades med både blombukett och bok efteråt.

Så – det gäller att lyssna på de som varit med förr och som vet hur en slipsten ska dras.

2015-02-25 19.05.14 2015-02-25 18.59.47 2015-02-25 19.45.48 2015-02-25 19.03.18 2015-02-25 19.06.03 2015-02-25 19.04.16 2015-02-25 19.37.43 2015-02-25 19.53.26

Det här inlägget postades i Lite av varje. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

2 kommentarer till Om att lära sig från de som varit med förr

  1. Kim M Kimselius skriver:

    Intressant läsning. Lycka till med din föreläsning.

    Kram Kim :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *