Ord som lockar till förändring

Fick en vänförfrågan på FB från en kvinna som heter Camilla Lebert Hirvi (gå in och läs hennes story) och gick in på hennes profil för att kolla vem hon var.
Blev nyfiken och godkände.
Strax efter kom ett inlägg på min logg där hon tackade för att jag accepterade (mycket uppskattad gest, by the way) hennes förfrågan. Hon lade även upp ett klipp från TV4-play där hon intervjuades om sitt liv som digital nomad.
Just det. Smaka på det ordet.
Digital nomad …
Lockar det eller väcker det andra känslor?
För min del tycker jag det låter spännande och samtidigt väldigt otryggt. Jag har nämligen med åren upptäckt att jag är en fyrkantig person som gillar ramar, rutiner och ordning. (Jo, det där lät ju kul.) Sådan är jag.

Men hur skulle det vara att som till exempel Ann Ljungberg leva på en segelbåt? Hur skulle det vara att inte vara bunden till en plats utan hela tiden få uppleva nya miljöer och träffa nya människor?
Vet inte.
Jag har alltid tyckt att författaryrket måste vara det bästa yrket som finns. Du har alltid jobbet med dig (inne i huvudet och i en dator) och kan jobba var som helst. Antagligen en något romantiserad bild av det, men ändå.
Men att lämna familj, vänner och en fast punkt för alltid?
Näe, jag skulle aldrig kunna göra det.
Men modet hos de som gör det beundrar jag.

Det här inlägget postades i Lite av varje. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *