Ordning och reda

Jag är en sådan som blir stressad av saker som ligger överallt. Och då menar jag inte hemma hos dig, utan hemma hos mig. Ingenting får ligga framme. Papper, tidningar, påsar, kläder, dvd-fodral – allt plockas bort innan någon knappt hunnit blinka. Allt onödigt slängs och det som ska sparas åker blixtsnabbt in i pärmar och skåp.
Skulle min familj intervjuas om det här skulle de himla med ögonen och sucka. För de vet att om jag inte blir informerad –
”Mamma, nu lägger jag det här pappret här. Jag ska ha det om fem minuter så låt det bara vara. Okej?” – så försvinner det. Och det kan också mycket väl vara så att jag inte har en aning om var jag lagt det. Jag tror inte ens jag är medveten om att jag konstant plockar.
Men jag mår verkligen inte bra av överfyllda bordsytor och bänkar. Hrm, förutom min arbetsplats vid köksbordet då. Där finns det faktiskt en hög med böcker och en med pärmar. Men, det måste ligga i en prydlig ordning.
Men som sagt, så jag inte skrämmer någon här nu med min något anala ordningsfixering, det gäller inte hemma hos andra. Jag skiter högaktningsfullt hur det ser ut där. Det är ditt hem, din ordning.

Men det finns något som jag aldrig lyckas med i att rensa bort, kasta och städa undan. Och det är bland mina böcker.

Utrymmet börjar bli något begränsat.

Jag kan bara inte förmå mig själv att ta en sopsäck och hiva ner alla böcker med de fina pärmarna. Det bär emot. Så ini satan. Det är ju faktiskt någon som slitit och arbetat sig fram till det färdiga resultatet. Att då bara betrakta det som sopor känns – respektlöst.

När vi flyttade från radhuset till villan vi bor i nu hittade jag tio banankartonger med böcker som jag bara inte kunde åka till tippen med. Som tur var hade vi en kille på jobbet som var aktiv inom scouterna och han tog gladeligen emot allt som sedan såldes på en loppmarknad. Då visste jag att det åtminstone skulle hamna i någon annans bokhylla och förhoppningsvis läsas.

 

Nu börjar jag till min fasa inse att jag verkligen inte har mer plats för fler böcker. Därför är jag väldigt glad för min iPad där jag kan ha hur många som helst utan att det tar någon plats. Men jag måste faktiskt erkänna att min fixering även sträcker sig så långt som dit. Jag kan inte ta bort några där heller.

Om jag någon gång kommer att flytta så ska jag se till att platsbygga en bokhylla som sträcker sig från golv till tak.
Problemet är ju bara att även den kommer bli full, och vad gör jag då…?

Det här inlägget postades i Lite av varje. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *