Revansch!

Ny vecka och ny fredag och ny gäst. Tack alla läsare för att ni återkommer vecka efter vecka. Idag välkomnar jag en kvinna som, bokstavligen, varit med om det mesta. Det är en varm och underbar kvinna med stark integritet och jag är så glad att hon är min vän.

Välkommen Birgitta Backlumd!

Finger

WOW! Vilken ära att få gästa ”Blogga hos Bonelli”. Tack Åsa!

Och vem är då jag?

Jo, jag heter Birgitta Backlund och är 72 år. Jag har levt ett långt och mångfacetterat liv, ett liv som många gånger inte varit värt att leva. Under hela min barndom var jag uppfylld av hat. Jag hatade allt och alla och den fattigdom och misär jag växte upp i – men framför allt dem som gjort mig ont: alkisen som våldtog mig när jag var sju år och mobbarna som förpestade mina år i skolan.

En dag skulle jag visa dem! Visa att jag dög och att jag kunde prestera någonting, trots mina taskiga förutsättningar. Men det visade sig att jag inte hade en chans på att bli bäst på att vara bäst. I stället blev jag bäst på att vara sämst!

Det kostade mig sexton år på olika institutioner, allt från ungdomsvårdsskolor till rättspsykiatriska kliniker och kvinnofängelset Hinseberg. I pressen omnämndes jag som ”Sveriges gangsterdrottning” – ett epitet som jag inte är speciellt stolt över i dag.

Däremot blir jag desto gladare när jag kan läsa rubriker som ”Gangsterdrottningen som blev succéförfattare”.
Det är visserligen att ta i, men utan tvekan blev min bok ”Blondie” – som jag skrev under författarnamnet Birgitta Andersson – framgångsrik. Den har hittills sålts i närmare 90 000 ex.
I den skrev jag av mig all frustration, all skam och allt hat. Skrivandet blev min terapeut och jag blev hel som människa! Jag tvingades stå för vem jag var – och jag slapp leva med en livslögn. Först då fick jag också respekt för mig själv och även från min omgivning. Jag blev accepterad för den jag var.

Och jag kände att jag äntligen fått revansch!

Blondie

För mig är skrivandet ett livselixir, lika viktigt som att andas och äta. Jag skriver så gott som hela dagarna. Det mesta är rena dyngan och hamnar i byrålådan. En del blir publicerat. De senaste åren har jag medverkat i ett femtontal novellantologier och fler är på gång.

I april kommer min bok ”Lustans Tivoli” ut på Ordberoende förlag. Det är en berättelse om en sjuttioårig kvinna, om ohämmad kåthet, het passion, besinningslös förälskelse, osannolik vänskap och innerlig kärlek.
Jag skrev den mest som en protest mot att alla kvinnor i den erotiska litteraturen var så unga och vackra. Äldre kvinnor som jag existerade inte. Vi var osynliga – och det ville jag ändra på!

Lustas

Förmodligen kommer jag att få ett nytt öknamn när min bok kommer ut: ”Den kåta pensionären”. Men jag bryr mig inte. Jag bjuder på mig själv, på mina misslyckanden och på mina drömmar. Och just nu lever jag min dröm!

Den 14 april kommer jag – tillsammans med min förläggare Ewa Åkerlind, Ordberoende förlag – att ha ett hejdundrande releaseparty på nattklubben Göta Källare i Stockholm. Alla är välkomna!

Vi tar 300 kr för att vara med på festen, men du får mycket för pengarna. Det blir bubbel, glitter och glamour med musik, standup-artister och överraskningar – och du får mina böcker ”Blondie” och ”Lustans Tivoli” på köpet.

Skicka mig ett mess på Facebook, ett mejl till bigbiba@hotmail.se eller anmäl dig via den här länken: https://simplesignup.se/event/70837-releasefest-lustans-tivoli

Och givetvis blir jag glad om du går in och gillar min författarsida eller blir min vän på FB.

#Birgitta Backlund

#Birgitta Andersson

#Lustans Tivoli

#Ordberoende förlag

Birgitta Backlund

 

 

 

 

 

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Det här inlägget postades i Blogga hos Bonelli. Bokmärk permalänken.
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 810 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 810 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

2 kommentarer till Revansch!

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Nina Ednertz skriver:

  Underbara människa! Jag kan inte annat än älska dig. Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag sträckläste Blondie och älskade dig ännu mer, men nu även med en stor beundran och respekt. Det du liv du har haft hade uppenbarligen ett syfte. Ett högre. Jag ser så fram emot vår nästa date och blir det inte förrän på Lustansreleasen i april så får jag bita ihop och vara låtsastapper, något jag är skitdålig på. Må underbart väl tills vi ses igen. Då kommer du må ännu bättre. Än underbart väl. Och jag släpper in mig själv på Lustans Tivoli. Jag har hittat bakdörren.

  Så tills dess ? Nina Ednertz

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Svara
  • Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Birgitta Backlund skriver:

   Underbara Nina!
   Du är en av de färgstarkaste kvinnor jag mött – och jag är glad över att du är min vän.
   Om fler vore som du skulle livet bli roligare att leva. Du lyckas förena styrka med ödmjukhet och en rackarns massa ”jävlar anamma”.
   Hurra för tjejer som du!

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Svara
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918

Kommentera Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *