Se upp för dårarna

Med teknikens hjälp vågar diverse sjuka individer krypa fram från stenarna de gömt sig under. Folk skapar fejkade konton, lägger ut en massa skit på nätet och skickar privata meddelanden enbart för att jävlas och för att skada.
Hur tänker människor?
Hur tänkte de flickor som nu står inför rätta efter att ha skapat ett Instagramkonto och sedan lade ut diverse bilder med fasansfulla texter?
Jag tror inte de tänkte alls. För de behöver inte. Varför?
För att det är – lätt!
Du kan gömma dig bakom en skärm och ett tangentbord och bara rapa ur dig allt ditt hat mot din arbetskollega som du inte anser är på ett sätt som han/hon borde vara.
Din chef är en stor skit, din vän borde läxas upp och snart finns det ingen i din omgivning som – i ditt tycke – är normal.
Det är helt klart fel på andra andra.
Men att våga säga det face to face?
Nej, hugaligen. Det kan ju bli obehagligt.
Då öppnas hellre ett anonymt Facebook-konto så du helt riskfritt kan få ur dig allt du bär på. För huvudsaken att DU mår bra.
Eller hur?

Visst, det går verkligen inte att ha kontroll på Internet och dess användare.
Det som skrämmer mig är att människor kan arbeta i det fördolda.
Förstöra äktenskap och utan överdrift – människors liv.
Idag krävs en stor portion förnuft och källkritiskt tänkande för att inte gå på allt vi får läsa. Alla har inte det. Många blir ledsna, krossade, förbannade och helt förtvivlade.

Och ärligt – DET gör mig ledsen.

Det här inlägget postades i Lite av varje. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *