Ego

Igår satt jag och funderade på det här med att skapa.
Så länge jag kan minnas har jag alltid hållit på med projekt som inneburit just det – att skapa.
Jag har – skrivit låttexter som barn (minns väldigt tydligt den om hur gott det var att äta flugor), sjungit i musikal på Göta Lejon, komponerat dikter, fört dagbok, målat tavlor, fotograferat, broderat, virkat dukar, stickat tröjor på beställning, arrangerat trädgårdar, kodat hemsidor och mailbakgrunder och nu det senaste – skriver böcker.
Mycket av det jag har gjort har varit hellre än bra.

Men grejen för mig är att hela processen är lustfylld. Älskar det ordet, by the way.
L U S T F Y L L D
Att se händerna och hjärnan arbeta fram något som i slutändan blir till ett resultat och som bara JAG har åstadkommit. Kanske handlar det om viljan att göra ett avtryck här i världen och att lämna efter sig något.
Är det bara jag eller skulle det inte vara ganska häftigt att det fanns något kvar av en som bevisar att man trampat runt på denna jord i – förhoppningsvis – minst åttio år?
Något som gör en annan människa glad eller som får den att komma ihåg vem man var?

Narcissistiskt?
Kanske.

Det här inlägget postades i Lite av varje. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

2 kommentarer till Ego

  1. Pernilla Alm skriver:

    Kanske. Men tänk vad fattig världen skulle vara utan alla oss. Inga vackra hus. Inga fantastiska filmer. Inga coola nya bilmodeller. Och så vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *