Snälla, ni …

Kan vi inte försöka tänka till lite innan vi lägger ut gud vet vad på nätet?
Jag håller med om att det är helt sjukt att man ska behöva fundera på om det är okej att lägga ut en bild på sitt nakna, gulliga barn för att man vill visa världen vilken skatt man har. Men nu är det så här att vissa tittar inte på den bilden med samma ögon som du och jag. Vissa blir upphetsade av det oskuldsfulla och går i gång på ett sätt som är otänkbart för de allra flesta.
Jag får ont i magen varje gång jag tänker på det.
Tänk om en helt oskyldig och absolut underbar bild av din treåriga dotter när hon springer i vattenspridaren en varm sommardag helt plötsligt dyker upp i en pedofilhärva på internet?
Hur kul vore det?
Nej, just det.
Eller, du fjortonåriga tjej som poserar i ett urringat linne och pressar överarmarna mot utsidan av brösten, hur säker är du på att just den bilden inte kommer spridas och ge dig de fulaste öknamnen du kan tänka dig?

Informationsflödet idag har blivit helt snedvridet och sjukt. Och det värsta är att de flesta inte tycker det är konstigt.
Jag gillar information.
Jag gillar att man idag kan Googla och omedelbart få svar en fråga.
Det jag inte gillar är när människor inte tänker till eller ännu värre – tänker till för mycket och öppnar konton i andras namn, påstår än det ena än det andra om personer och sprider rykten som får konsekvensen att människor till och med tar livet av sig. Allt detta för att skapa ett kaos.
Detta händer just nu.
I Göteborg.
Ett Instagramkonto – namnangivelser – påstådda sexuella aktiviteter.
Det är upploppsstämning, ridande poliser och en ordningsmakt som erkänner att de inte kontroll över situationen.

Allt detta – för vad?
Ungdomar som är uttråkade, uppmärksamhetstörstande eller – vad?

Så jag säger det igen:
Snälla. Tänk till vad ni lägger ut.

Det här inlägget postades i Lite av varje. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

2 kommentarer till Snälla, ni …

  1. Solveig Moe skriver:

    Mycket kloka ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *