Tid för eftertanke

Kommer hem klockan ett efter en träff med en likasinnad. Huset är nedsläckt, tomt och tyst.
Det är nu jag går igenom kvällens samtal och tankar.
Vi har babblat i åtta timmar. ÅTTA. TIMMAR.
Och när vi tittade på klockan och såg att den var tolv var vi lika chockade båda två. Vart tog tiden vägen?
Vi har brainstormat, bollat idéer, diskuterat karaktärer, insett våra svagheter och vad som är våra starka sidor. Vi har blivit ännu mer övertygade och beslutsamma om vad vi vill med vårt skrivande.
Jag fick höra att det kanske är dags för mig att släppa på handbromsen (inte första gången någon har sagt det till mig, ni vet vilka ni är) och bara köra.
Hon fick höra att hon inte behöver tvivla på sin förmåga att kunna skriva för det gör hon jävligt bra. Och på det sätt jag själv önskade att jag kunde. Det vill säga med humor. För det tror jag är något som människor behöver i dag. Utan att för den sakens skull vara sockersött. För så ser inte vardagen ut. Men de behöver något som för några timmar kan ta dem bort från allt elände som vi ständigt matas med timme ut och timme in.

Det diskuterade vi också. Hur ser informationsflödet ut idag? Vad tar vi till oss och vad slår vi ifrån oss? Hur mycket orkar vi ta in? Blir vi till slut blasé av allt som strömmar till oss från facebook, twitter, bloggar, tidningar och tv?
Risken finns.

Hon och jag har i princip valt bort både tv och tidningar. Ibland kan jag gå in på Aftonbladet bara för att på något sätt försöka hänga med och för att inte bli helt utestängd från verkligheten. Däremot hänger jag ju (som de flesta vet) en del på facebook. Kan vara bra och kan även vara dåligt. Det är en annan diskussion.

Och var ville jag komma med det här?
Jo, att det är viktigt att omge sig med människor som delar ens drömmar, ambitioner och som verkligen förstår ens strävan. Att de på olika sätt kan identifiera sig med det man håller på med och sätta in det i ett eget perspektiv.
Det tror jag är viktigt.
Jätteviktigt.

Det här inlägget postades i Skrivande. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *