Torsk på kurs

I helgen var jag på skrivkurs som Dag Öhrlund höll i. Den var designad för oss som kommit en bit på väg med våra manus och som vet de flesta do’s and don’ts.

Skrivuppgift in progress

Skrivuppgift in progress

Vi behandlade ämnen som karaktärer, dialog, att skriva med humor – vilket jag tycker är det svåraste som finns.

Som vanligt tilldelades vi uppgifter där vi hade cirka femton minuter på oss. Också svårt, men väldigt nyttig. I alla fall för mig som är en perfektionist. På femton minuter finns det inte tid till att sitta peta i sin text. Det är bara att kasta sig ut och strunta i om det blir fulskrivet. Och konstigt nog så blir det ett rätt skapligt resultat ändå. Det finns en författare som har sagt ( kommer inte ihåg vem som är den kloka ): ”Om du går till badhuset så sätter du väl inte på bänken och väntar på att hoppa i? Det är bara att göra det.”
Tydligen så är det så man ska tänka när det kommer till skrivandet.

Djup koncentration råder

Djup koncentration råder

Gruppen bestod av begåvade, blivande författare som jag är övertygad om att vi så småningom kommer att få se på hyllan i bokhandeln.

 

 

 

 

 

Den sista lektionen var ”förlagskunskap” där vi fick höra historier från Dag som minst sagt har en hel del erfarenhet vad det gäller både kontakt och kontraktskrivning.

Även Nina Larsdotter Lööw, som var generös och lånade ut sina lokaler till oss under två dagar, berättade om sitt nystartade förlag LITET Förlag. Hon lät oss få ta del av sin syn på det här med manusinskick och vad hon tittar på och vad hon tycker är viktigt.

Fina Nina

Fina Nina

Hon bestämde sig för att öppna eget förlag för hon hade inte tålamodet att vänta på besked från andra. Passionen för det skrivna ordet var klar som vatten och inspirerande att se. Både Dag och Nina vittnade om andras förlags konservatism och om hur svårt det är att få de att tänka i nya banor. Men de berättade också om nya modeller som är på starkt intågande och som kommer att rita om bok/förlagskartan. Hoppfullt!

 

 

 

 

 

Nu har jag varit på ett antal kurser och andra tycker säkert att nu borde det väl inte finnas mer att lära.

Men vet ni? Jag lär mig något nytt varje gång och blir galet peppad och inspirerad. Man är smått hög efter varje kursslut.

Kurser handlar inte bara om att man ska utföra uppgifter och lyssna på ledaren. Det handlar om att umgås med likasinnade och bara få nörda och grotta ner sig i texter, dialoger och karaktärer. Äta middag, umgås, mingla och knyta nya kontakter.

Jag kommer nog aldrig tröttna!

Den obligatoriska gruppbilden

Den obligatoriska gruppbilden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och vet ni en annan sak?

Det är bara tre veckor kvar till BOKMÄSSAN!!!

 

Det här inlägget postades i Skrivande. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

2 kommentarer till Torsk på kurs

  1. CissiG skriver:

    O jag missar bokrean som hade verkligen tänkt gå i år. Men Ullaredsresa står på schemat på lördagen så =)
    Trevligt med kurser ju
    Kram Cissi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *