Varför tacka nej till ett vinnande koncept?

För drygt ett år sedan åkte jag på en skrivkurs till London vilket visade sig vara extremt trevligt. Faktum är att det var så trevligt så att när tillfället erbjöds om att få upprepa succén så gick det ju inte att tacka nej. Jag menar – att få träffa likasinnade i en miljö som är outstanding (puben Victoria med ett bibliotek, tunga skinnfåtöljer, god dryck och överraskande god mat) går ju liksom inte att motstå.

Denna gång var vi ett något mindre gäng men förväntningarna var dock lika stora som förra gången. Och låt mig få säga så här: jag blev inte besviken. Nivån på deltagarnas texter var enormt hög och jag förväntar mig inget annat än att så småningom få se deras böcker i bokhandeln. Annars ska jag äta upp min hatt.

På det stora hela måste jag nog säga att jag är relativt nöjd med min egen insats, trots att jag fuskade ett par gånger och använde delar ur mitt färdigskrivna manus till några av uppgifterna. Men om en av kursledarna var nära på att börja gråta efter att jag läst upp en av texterna så tar jag det som ett gott betyg.

Men vi skrev inte bara. Vi dreglade oss igenom Londons största bokhandel och efteråt åt vi sushi på ett ställe där tallrikarna passerade på ett band framför gästerna. En kväll passade några på att ta tillfället i akt och se Mamma Mia medan andra stannade kvar på puben. Det enda som de flesta i efterhand kunde konstatera var överreklamerat var afternoon tea på The Marriot Hotel där jag för övrigt fick läsa upp en sexscen eftersom jag inte skulle hinna vara med den sista dagen. Där satt vi mitt bland te, scones, fingersandwishes och andra gäster och det var väl minst sagt en annorlunda upplevelse att med hög och klar stämma få läsa upp en scen där -ähum- beskrivningen är ganska så detaljerad.
Men det gick ju bra det också.

Fyra dagar gick på tok för fort men jag tröstar mig med att det kommer fler tillfällen.
Tillfällen som jag önskar alla med samma brinnande intresse kunde få ta del av.

 

Det här inlägget postades i Skrivande. Bokmärk permalänken.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *