IDOL PÅ RIKTIGT

Hej alla läsare!

Hoppas att allt är bra med er och att ni känner er nöjda med sommaren som nu alltmer börjar synas i backspegeln.

Idag gästas jag av en multikonstnär som inte bara har guld i strupen och sjunger helt underbart, utan också är en fena på att skriva. Hon har en smittande energi och man blir glad bara av att befinna sig i hennes närhet.

Välkommen Maria Wells!

Maria Wells

Hej Åsa! Tusen tack att jag får vara med i din blogg. Detta har jag verkligen sett fram emot. När jag fick frågan så tänkte jag länge och väl på vad jag skulle skriva om. Men det jag hade funderat ut får vänta till en annan gång. Nu är det ju ”IDOL”-tider, så jag tänkte berätta om min väninna Helen.

Helen är en kvinna i sina ”bästa år” och absolut inte i IDOL-åldern. Vilket jag egentligen tycker är lite tråkigt. Visst vore det väl underbart kul att se ett IDOL 40+?

Nåväl, för ett par somrar sedan var det stor talangtävling på stranden i Falkenberg. ZTV var där och filmande. De spelade in en deltävling i en karaokeserie som skulle sändas lite senare på hösten.

Emma, Helens dotter som då var sexton år var också där tillsammans med några av sina kompisar. De hade anmält sig och var uppe en efter en och sjöng. Efter deras framträdande var det inte så många fler som ville komma upp och sjunga, även om det var mycket publik och stämningen var på topp. Programledaren försökte förtvivlat locka upp folk på scenen, men det verkade som att efter ungdomarna sjungit hade de övriga gästerna inte riktigt modet som krävdes. Det hade däremot Helen. Eftersom hon är en framåt kvinna bestämde hon sig helt enkelt för att om ingen annan gjorde vågade, så skulle åtminstone hon se till  att något hände. Hon skulle inte vara den som var den. Nä, hon skulle minsann ställa upp.

Så hon gjorde entré på scenen full av självförtroende och valde bland alla låtarna som erbjöds. Det blev Tommy Nilssons hit ”Öppna din dörr”. Programledaren presenterade Helen och lämnade över mikrofonen med ett ”Lycka till!”. Helen harklade sig och tog sedan i av hjärtans lust. Hennes kroppsspråk sa allt.

Hon gav järnet!

Hon dansade step-touch, slog ut med armarna, böjde huvudet bakåt, skakade på håret och log, men framför allt – hon gav allt. Hon var ung, hon var kung, hon var oslagbar, hon var i nuet, hon var ”superwoman”. Helen hade bett Emma att filma, och nu stod hon bredvid scenen med telefonen i högsta hugg. Blandat med Helens röst ”Öpppna Din Dörr..” kan man bland annat höra dessa kommentarer på inspeliningen.

– Men Gud!
– Åh … mamma … nu är det pinsamt!
Sen hör man en vuxen mans röst:
–Modigt! Mycket modigt!

Dagen därpå ringde det på Helens telefon.
– Hallå! Är det Helen? Det är från ZTV.
Helen höll andan, hon kände hur pulsen slog. ZTV! Tänk om det var så att hon hade vunnit. Det måste vara så! Hon var ju så himla bra igår! De hade sagt att de skulle höra av sig till vinnaren. Helen sträckte på sig, log stort och svarade med sin allra ljuvaste stämma.
– Ja, det är jag! Hejsan, vad trevligt!
I nästa sekund vändes hela hennes värld upp och ner.
– Ja, det är väl du som är Emmas mamma? Hon har nämligen vunnit deltävlingen, så det kommer att sändas i TV. Eftersom hon inte är myndig behöver vi din underskrift att det får sändas.
Här uppstod en konstpaus på någon sekund innan mannen i luren fortsatte.
– Och förresten kommer vi att sända ditt inslag också, för det var så roligt!

Jag måste säga att för mig är Helen en riktig Idol!

Det spelar inte alltid så stor roll om man vinner eller inte. Huvudsaken är att du har har gjort ditt allra bästa. Det är gott nog!
Så till alla er ”Idoler” därute.
Njut av att ni har lusten, viljan, glädjen och modet. Ni är alla vinnare när ni följer ert hjärta.

Denna vecka då mitt inlägg ligger ute här på Åsas blogg är Helen tillsammans med mig och 33 skrivglada kvinnor och män på skrivarkurs på Rhodos. Vi har precis släppt vår andra novellsamling på ”Ordberoende förlag”. Förra året skrev vi om ett café i Paris. I år utspelar sig handlingen en liten grekisk by ”12 minuter i Pefkos”.

På denna resa till Rhodos är Helen återigen en idol och följer sitt hjärta och lust. Hon har handlöst kastat sig in i ett nytt äventyr, en ny utmaning. Nämligen skrivkonstens mystiska värld.

Vill ni veta mer om vår novellsamling kan ni titta in på förlagets hemsida:
www.ordberoendeforlag.com

http://ordberoende.com/12-minuter-i-pefkos/

Ha nu en härlig höst och se till att vara er egen IDOL!

Maria Wells

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Det här inlägget postades i Blogga hos Bonelli. Bokmärk permalänken.
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 810 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 810 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918

Kommentera Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/8/c/4/asabonelli.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3918

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *